WordPress

Miért választottam a WordPress-t?

A weboldalak készítésével már gimnáziumban elkezdtem foglalkozni, és igyekeztem ezt a tudást tovább fejleszteni az egyetemi éveim alatt is.

A legelső weboldal amit készítettem pusztán HTML, CSS, Javascript alapokon működött, de nem volt semmi extra funkcióval ellátva. Ha a megrendelő szeretett volna módosítani rajta, akkor mindig engem keresett meg, és amint időm engedte feltöltöttem a kért módosításokat a weboldalra. Mivel meglehetősen körülményes így aktuálisan tartani egy honlapot, ezért kerestem azokat a lehetőségeket, hogy hogyan tehetném a saját és a megrendelőm helyzetét is egyszerűbbé.

Az egyik út a saját fejlesztésű adminisztrációs felület lett volna, de mivel ez nagymértékű fejlesztői munkával jár, ezért a weboldal készítés költségei is jóval magasabbak. A másik út egy nyílt forráskódú rendszer kiválasztása volt, végül ennél is maradtam. A választásnál figyelembe vettem a megrendelő érdekeit is.

Az volt a cél, hogy minél egyszerűbben át tudjam adni a weboldal kezelésének technikáját, hogy az alapvető igényeket, mint pl. egy bejegyzés írása, képek feltöltése/törlése, elérhetőségek módosítása, a megrendelő is el tudja végezni. Így költséghatékonyabb a weboldal, és nagyobb a sikerélmény is a megrendelő részéről. 🙂

Természetesen a rendszerfrissítés, karbantartás részét továbbra is vállalom, mivel tudom, hogy egy nyílt forráskódú rendszer igényli az odafigyelést. Hiszen ha elhanyagoljuk, könnyen sebezhetővé válik.

További igényként felmerült, webáruházak létrehozása is. Mivel manapság az e-kereskedelem egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezért egyre több vállalkozás fordul az Internetes kereskedelem irányába a meglévő üzlete mellett, vagy akár helyette.

A WordPress erre is remek megoldást kínál a Woocommerce bővítménnyel. A végeredmény egy könnyen kezelhető, átlátható webáruház.

Amennyiben a megrendelőnek egyedi igényei támadnak, amit csak programozással lehet megoldani, természetesen ebben is tudok segíteni. Hiszen minden megrendelő más és más, eltérő igényekkel. A  WordPressben külön nagy előny, hogy szabadon fejleszthető, így az egyedi megoldások is könnyen megoldhatók.

A rendszer népszerűsége egyre nagyobb lett az évek során. Az egyszerű blog keretből egy komplett CMS rendszerré nőtte ki magát, a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően. Bátran ajánlom mindenkinek!